Ruim 230 professionals uit de mondzorg en de thuiszorg hebben op 24 mei het congres bezocht. Onder  leiding van Claar Wierink zijn in de ochtend de succesfactoren besproken die kunnen leiden tot een betere mondzorg bij kwetsbare ouderen. Onder het motto 100.000 monden gezonder wil De mond niet vergeten de professionals in de mondzorg, de thuiszorg en de huisartsen ondersteunen om de mondzorg voor kwetsbare ouderen thuis aanzienlijk te verbeteren.

Nadat de minister met een videoboodschap het congres succes had toegewenst, hebben verschillende inleiders ervoor gezorgd dat de aanwezigen een goed beeld hebben gekregen van de mogelijkheden om de mondzorg voor kwetsbare ouderen ook daadwerkelijk te verbeteren. Daarnaast gaf cabaretier Dolf Jansen zijn visie op het vraagstuk.  Uit handen van stuurgroep voorzitter Jenneke van Veen ontving de voorzitter van de Stichting De mond niet vergeten Lea Bouwmeester symbolisch de opbrengsten en resultaten van de het project.

In de middag zijn in workshops verschillende thema’s besproken die relevant zijn voor de mondzorg van kwetsbare ouderen. Al met al een zeer geslaagde dag. De komende weken komen we terug op de inhoud van de besproken thema’s. Die kunt u ook lezen in onze nieuwsbrief.