Klinische nascholingsavonden met dr. Arie Hoeksema en drs. Maurice de Kuijper. 8 mei – Zwolle, 14 mei – Eindhoven, 5 juni – Amsterdam.

Een leven lang je eigen gebit. Het lijkt een open deur, en toch is het zo dat we ten gevolge van de dubbele vergrijzing te maken gaan krijgen met een veranderende mondzorg- en preventieaanpak bij kwetsbare ouderen.

 

Speciaal voor dental professionals organiseert Colgate Professional (bekend van o.a. elmex® en meridol®) klinische nascholingsavonden met als thema: Een leven lang je eigen gebit! De Colgate klinische nascholingsavonden vinden plaats op de volgende data:

  • Woensdag 8 mei 2019 in Zwolle
  • Dinsdag 14 mei 2019 in Eindhoven
  • Woensdag 5 juni 2019 in Amsterdam

Sprekers

  • Dr. Arie Hoeksema
  • Drs. Maurits de Kuijper

Voor meer informatie over de sprekers klik hier.

Programma

  • 18.30 uur Ontvangst met broodjesbuffet
  • 19.30 uur Start lezing
  • 20.25 uur Pauze
  • 20.45 uur Lezing
  • 21.35 uur Borrel

Kijk hier meer informatie over het programma.

Deelnemersbijdrage

De kosten bedragen € 79,- per persoon incl. btw.

Aanvullende informatie: Mondhygiëne bij ouderen

Het lijkt een open deur, en toch is het zo dat we ten gevolge van de dubbele vergrijzing te maken gaan krijgen met een veranderende mondzorg- en preventieaanpak bij kwetsbare ouderen. Veel ouderen zullen tot op hoogte leeftijden hun eigen tanden en kiezen gaan behouden en zijn daar ook trots op. En uit onderzoek is gebleken dat het de kwaliteit van hun leven positief beïnvloedt. Er zullen derhalve hogere eisen gesteld gaan worden aan de restauraties en prothetische voorzieningen die veel langer mee moeten onder sub-optimale omstandigheden. Ook zal hierbij de mondhygiëne door ouderdom in een ander daglicht komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan milde cognitie problemen, dementie, gecombineerde ziektebeelden en problemen met het lichamelijk bewegingsapparaat. Daarboven komt het feit dat menig oudere gekenmerkt kan worden als een polyfarmacie patiënt met meer dan 5 medicijnen dagelijks waardoor het risico op een droge mond aanzienlijk is. Dat vergt andere benaderingen in de mondzorg en ook wellicht een andere tandpasta voor het dagelijks onderhoud. Daarmee is de cirkel rond voor deze avond, goed cariës management vergt een degelijke restauratieve kennis en kunde naast een goede afweging van de algemene gezondheid, cognitie en levensverwachting en wens van de patiënt. Wij gaan graag met u in discussie op deze thema-avond.