Een droge mond is voor ouderen een grote bedreiging voor de mondgezondheid en kan effect hebben op de fysieke en psychische gesteldheid. Claar Wierink, tandarts-geriatrie en ambassadeur van DMNV! verteld waarom de droge mond zo’n risico vormt en hoe je als mondzorgprofessional hiermee om kan gaan. In onderstaande impressie licht Claar haar kennis en ervaring toe met daarbij een paar tips voor het tandenpoetsen bij ouderen met een droge mond.

Claar Wierink is tandarts-geriatrie en praktijkeigenaar van MondVitaal, zij is ook werkzaam bij SBT en ambassadeur van ‘DMNV!’. Claar heeft zich gespecialiseerd in mondzorg voor kwetsbare en zorgafhankelijke ouderen. In het projectteam is zij actief als inhoudelijk deskundige en zet zich daarbij in voor de 100.000 monden gezonder!

Waarom vormt de droge mond zo’n risico en wat doe je als tandarts-geriatrie hieraan?

Hoe komt de zorg verder – als dat nodig is – in de keten?

Wat zijn de klachten bij een droge mond?

Tip: Tandenpoetsen bij een droge mond?

Meer over de droge mond: Bekijk de video van de Workshop ‘Mondzorg bij zorg afhankelijke thuiswonende ouderen’ tijdens de Buurtzorgcongressen.

Handig voor in de praktijk: De Swipeguide ‘de droge mond’ ondersteunt professionals bij de mondzorg voor kwetsbare ouderen. Download de Mondzorg de app voor direct gebruik of bekijk https://dmnv.swipeguide.com/ voor alle instructies.

 

 

Bekijk hier het volledige interview met Claar.