Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie, vertelt in de interessante MAX Minicollege reeks over hoe de hersenen werken. Scherder gaat in op verschillende thema’s, waaronder het ouder worden, opwinding, de zintuigen, pijn en ook mondzorg bij kwetsbare ouderen.

Laatste twee colleges

Scherder brengt in de laatste twee colleges nadrukkelijk naar voren hoe belangrijk de mondzorg bij kwetsbare ouderen is. Zowel voor kwetsbare ouderen in de verzorging als voor de ouderen die langer thuis wonen. Scherder legt uit wat de gevolgen kunnen zijn van een slecht verzorgd gebit (bij mensen met dementie) en wat de invloed hiervan op de hersenen is.

De twee colleges zijn zeker de moeite waard om te bekijken:

De MAX Minicollege reeks is gestart op 3 april 2019 en bestaat uit 20 mini colleges. Bij iedere afleveringen is er een begrippenlijst voor onbekende termen. Benieuwd naar de volledige college reeks? Bekijk ze bij MAX Minicollege.

Erik Scherder is hoogleraar neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en geeft als hoogleraar leiding aan de afdeling Klinische Neuropsychologie.