Mondzorgdienst Omnios heeft een zevental handige video’s gemaakt over mondzorg bij ouderen. Omnios richt zich op de goede mondzorg voor de zorgafhankelijke ouderen. Daar valt het geven van mondzorg ook onder en daar is in de ouderenzorg nog te weinig aandacht voor. Een open en prettig contact met behandelaren geeft vertrouwen en draagt bij aan het welbevinden van de cliënt.

Omnios heeft de filmpjes gemaakt speciaal voor de mondzorg bij ouderen. In deze filmpjes wordt uitleg gegeven over poetshoudingen, het schoonmaken van een prothese en het reinigen van een mond zonder tanden. Samen met Zorgvoorbeter.nlheeft Omnios deze video’s online gepubliceerd. Zowel bij Zorgvoorbeter.nl als op het Youtube kanaal van Omnios zijn de video’s terug te vinden.

Bekijk de handige video’s over mondzorg bij ouderen via de website van Zorgvoorbeter.nl of via de afspeellijst van Omnios. Ga naar de afspeellijst.

In het materiaal van DMNV! zitten ook handige instructies video’s over de mondverzorging bij ouderen. Bekijk ook de instructie films van DMNV!.

Bron: Omnios