Vrijdag 27 september verscheen het artikel ‘Beginnen alzheimer en reuma met een ontstoken gebit?’. Een interessant artikel uit de rubriek Wetenschap mondbacterie in de Volkskrant.

Relatie mondziekte en ziekte

Het artikel gaat over de relatie tussen mondziekte en ziekte en met name mondontsteking door de bacterie P. gingivalis. In het artikel komen verschillende invalshoeken aanbod. Zoals wat we al weten, het anders denken over ziekten en het belang van preventie. Daarnaast worden een aantal ‘ziekte’ uitgelicht met aanvullende informatie.

Belang goede mondverzorging & bewustwording

Het artikel sluit af met een interessant stuk over het belang van goede mondverzorging en bewustwording van de gezondheid van de mond. Waarbij we de mond niet meer gaan zien als een apart onderdeel van het lichaam, waarvoor we nu vaak nog alleen naar de tandarts gaan. Zo is de tandarts er niet alleen om gaatjes te voorkomen, maar speelt ook een belangrijke rol in het voorkomen van ziekte zoals dementie, beroerten en hartinfarcten.

Dus poetsen, flossen en stoken. Net als het regelmatig bezoek aan de tandarts, want voorkomen is beter dan genezen!