Eerder maakten we bekend dat Buurtzorg Nederland samen met de Radboud Universiteit werkt aan een verbetert screenings- en verwijsinstrument. Volgende maand gaat DMNV! op bezoek in Nijmegen om samen met een aantal zorgverleners en vrijwilligers de veranderingen aan het formulier op de proef te stellen.

Het screenings- en verwijsinstrument is een hulpmiddel om de situatie in de mond van de cliënt goed in kaart te kunnen brengen. Daarnaast is het verwijsformulier een handig middel om de cliënt naar de mondzorgprofessional door te verwijzen. Buurtzorg Nederland wil het instrument gemakkelijk toegankelijk maken voor alle zorgverleners in hun digitale omgeving. Zo is de bedoeling dat elke zorgverlener het gebruik van het instrument vanzelfsprekend vindt om samen met de cliënt en diens naaste te beoordelen of er aandacht besteed moet worden aan mondzorg. Zodoende zijn ze samen met de Radboud Universiteit bezig geweest om het instrument te verbeteren.

Het onderzoek

In november gaan we samen met een groep wijkverpleegkundigen, verpleegkundigen en verzorgenden aan de slag met het vernieuwde instrument. Gedurende de dag wordt het onderzoek uitgevoerd. Tot slot worden de uitkomsten van het onderzoek die dag beoordeeld en meegenomen om uiteindelijk tot een verbetert instrument te komen. Vervolgens zal het verbeterde instrument in de materialen van DMNV! worden opgenomen en wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

Wij houden u graag op de hoogte van het onderzoek, de uitkomsten en wanneer de vernieuwde versie beschikbaar is.

Het projectteam van DMNV!