Een slechte mondgezondheid is een groot groeiend probleem bij de thuiswonende kwetsbare ouderen. Zo is gebleken dat ruim 300.000 thuiswonende ouderen een slechte mondgezondheid hebben. Een belangrijke reden is dat een groot deel van deze ouderen niet meer naar de tandarts, mondhygiënist of tandprotheticus gaat.

Een van de redenen hiervan is dat de ouderen door mobiliteitsproblemen de mondzorgprofessionals niet meer kunnen bezoeken. Andere redenen zijn de onwetendheid over het belang van goede mondzorg en ook speelt de financiële drempel een rol.
Tandarts-geriatrie Peter de Goede zet zich in voor de mondgezondheid van kwetsbare thuiswonende ouderen. Zo heeft hij een aantal ouderenpraktijken binnen verschillende zorgcentra om hier de ouderen te ontvangen. Zoals de ouderenpraktijk in zorgcentrum De Hooge Clock van Vivent. Ook gaat hij op huisbezoek bij de ouderen die niet meer bij hem langs kunnen komen om zo ook de minder mobiele ouderen van een goede mondzorg te voorzien.

In deze video gaat Peter de Goede op bezoek bij mevrouw Lokven, die sinds zijn komst zich meer bewust is van het belang van goede mondzorg en haar mondgezondheid weer op orde heeft.

Bekijk de video:

Mondzorgbijouderen.info

Op deze website vindt u alles wat u moet weten voor het behoud van een gezonde mond bij het ouder worden. Hulp bij de mondverzorging ontvangen – maar ook geven – is niet makkelijk, zeker in het begin. Mondzorgbijouderen.info is specifiek gericht voor de oudere en hun naasten. Er is volop aandacht voor de vraag hoe de hulp voor beide partijen zo aangenaam mogelijk kan verlopen.

Bekijk ook de video’s: