De Nederlandse bevolking is geleidelijk aan het vergrijzen met als gevolg steeds meer ouderen die zelfstandig thuis blijven wonen. Een groter worden de groep oudere patiënten, die niet altijd meer even makkelijk langs de tandarts komen. Arie Hoeksema gaat in dit interview in op de maatschappelijke rol van de tandarts en hoe je om kan gaan met de robuuste ouderen en de complexe kwetsbare ouderen.

Arie Hoeksema is een pleitbezorger van een goede mondgezondheid en zet zich als tandarts-geriatrie in voor de mondgezondheid van kwetsbare ouderen. Samen met Dianne Paarhuis, directeur Public Affaires van de KNMT, ging het projectteam van DMNV! enige tijd geleden bij hem langs in zijn praktijk in Winschoten. Het projectteam wilde graag meer weten over het proefschrift van Arie Hoeksema en hoe hij omgaat met de steeds groter wordende groep oudere patiënten.

Bekijk de video:

Belang goede mondgezondheid

Een gezonde en frisse mond is veel belangrijker voor onze gezondheid en ons levensgeluk dan veel mensen weten. Niet alleen vergroot een slechte mondgezondheid het risico op andere ziektes zoals longontsteking en hart- en vaatziekten.

Een gezonde en frisse mond is tevens van belang om goed te kunnen eten, praten, lachen, kussen en dichtbij anderen te kunnen zijn. Om zo ook het sociaal isolement van de ouderen te voorkomen.

Bekijk ook de video’s: