Peter de Goede, tandarts-geriatrie, stimuleert een multidisciplinaire samenwerking als het gaat om de mondzorg van kwetsbare ouderen. Hij is een bright spot als het gaat om zijn aanpak en werkwijze, zoals hoe Peter de Goede professionals uit verschillende disciplines inspireert en aanzet om multidisciplinaire aan het werk te gaan.

Het projectteam van DMNV! ging bij Peter de Goede en de andere professionals uit Den Bosch langs om uit te zoeken hoe hij dit doet en waarom zijn aanpak zo succesvol werkt. Een interessante en inspirerende dag met veel nieuwe en leerzame inzichten. Met als resultaat de video ‘Multidisciplinaire samenwerken’.

Bekijk de video:

Arie Hoeksema over Multidisciplinair samenwerken

Een andere pleitbezorger van een goede mondgezondheid bij ouderen is tandarts-geriatrie Arie Hoeksema. In zijn interview Arie Hoeksema over Multidisciplinair samenwerken vertelt hij meer over het belang van een multidisciplinaire samenwerking, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor de care-driehoek met daarin de tandarts, huisarts en zorgprofessional. Daarnaast benadrukt hij de rol van de huisarts en de apotheker en hoe polyfarmacie hierbij een signaal kan zijn.

Bekijk ook de video’s: