Mondhygiënist aan huis

2 minuten leestijd

In het kort

  • Een mondhygiënist komt aan huis.
  • Met een mobiele uitrusting kan goede mondzorg worden verleend.
  • Ideaal voor ouderen die niet meer zelf naar de mondzorgpraktijk kunnen komen of afhankelijk zijn van een begeleider om te komen.

Wat is het?

Een mondhygiënist aan huis is erop gericht om op locatie mondzorg te bieden. De mondhygiënist neemt een mobiele uitrusting mee, zodat hij de meeste behandelingen direct kan uitvoeren.

Bij kwetsbare ouderen kan dit een goede oplossing zijn, omat ze zelf niet meer naar de mondzorgpraktijk kunnen komen of afhankelijk zijn van een begeleider. Door aan huis te komen kan een behandeling worden geboden in de eigen, vertrouwde omgeving. 

Wat kan ik doen​

Hoe vindt u de mondhygiënist aan huis? Niet iedere mondhygiënist kan zorg op locatie bieden. Op de website van de NVGd (Nederlandse Vereniging voor gerodontologie) kunt u tandartsen en mondhygiënisten vinden die mondzorg aan huis leveren. U kunt vaak telefonisch een afspraak maken, via een contactformulier of via e-mail. Het is efficiënt voor de mondhygiënist als vooraf bekend is wat soort behandeling gewenst is. 

U mag altijd een beroep doen op een mondhygiënist aan huis. Vraag vooraf wel naar de kosten van het bezoek aan huis. Houd er rekening mee dat de mondhygiënist ook reiskosten en een vergoeding voor de mobiele behandelkamer kan vragen.