Tandarts aan huis

3 minuten leestijd

In het kort

  • Een tandarts komt aan huis.
  • Met een mobiele uitrusting kan goede mondzorg worden verleend.
  • Ideaal voor ouderen die niet meer zelfstandig of met begeleiding naar de praktijk kunnen komen.

Wat is het?

Een tandarts aan huis is erop gericht om op locatie mondzorg te bieden. De tandarts neemt een mobiele uitrusting mee, zodat hij de meeste behandelingen direct kan uitvoeren.

Bij kwetsbare ouderen kan dit een goede oplossing zijn. Soms vraagt een bezoek aan een tandarts teveel energie of is het niet meer mogelijk om zelfstandig of met begeleiding naar de praktijk te komen. Door aan huis te komen kan een behandeling worden geboden in de eigen, vertrouwde omgeving. 

Wat kan ik doen​

Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Gerodontologie (www.nvgd.nl) vindt u informatie over welke tandartsen zorg aan huis aanbieden. U kunt vaak telefonisch een afspraak maken en anders via een contactformulier of e-mail. Het is efficiënt voor de tandarts als vooraf bekend is wat voor een behandeling gewenst is.

Vrijwel alle behandelingen zijn uitvoerbaar op locatie, maar uiteraard alleen indien het beroep op een tandarts aan huis noodzakelijk is. Vraag vooraf wel naar de kosten zodat u rekening kunt houden met eventuele reiskosten en een vergoeding voor de mobiele behandelkamer.