Mondzorg als hot item in de Thuiszorg

Al eerder dit jaar werkte het projectteam samen met onder andere Tineke van Dis voor de SwipeGuide ‘de droge mond’. Ditmaal spraken we haar tijdens de Buurtzorgcongressen en vertelde Tineke over het preventieproject in Amersfoort om zo aandacht voor goede mondzorg te krijgen.

Tineke van Dis is wijkverpleegkundige bij Buurtzorg Nederland en zet zich in voor 100.000 monden gezonder! In onderstaande video’s vertelt Tineke meer over haar aanpak, zoals hoe ze de samenwerking opzoekt met andere disciplines. Zo geeft ze samen met de mondhygiëniste scholing aan andere wijkverpleegkundigen. Daarnaast gaat Tineke in op het belang en de noodzaak van goede mondzorg bij kwetsbare ouderen.

Tineke van Dis is Wijkverpleegkundige bij Buurtzorg Nederland in Amersfoort Kruiskamp-Koppel en zet zich in voor de 100.000 monden gezonder! Tineke heeft samen met collega’s uit het land en het projectteam van DMNV! meegewerkt aan de SwipeGuide ‘de droge mond’.

Het belang van aandacht voor de mondzorg

Het Preventieproject mondzorg: samenwerking en scholing

Het belang van mondzorg met betrekking tot de ziektewet

Het inzetten van digitale scholing als tool

Digitale Scholing bij Buurtzorg Nederland:

Onlangs heeft Buurtzorg Nederland in hun digitale omgeving een scholing voor de mondzorg beschikbaar gesteld, waarin tevens verwezen wordt naar de SwipeGuide van DMNV!. De Mondzorg app kan eenvoudig gedownload worden op de mobiele telefoon voor direct gebruik.

Bekijk hier het volledige interview met Tineke van Dis.